Ngilmu Jowo

NGILMU JOWO
Menungso Kuwi Sejatine Mung Kurang Siji…Yoiku :
NGOPI
NGOPI iku Tegese (Ngolah Pikiran),
Mulo Kopi iku Rasane Pait.
Nanging Sak Pait-Paite Kopi.. isih iso Digawe Legi
LEGI ( Legowo ning ati )/Berlapang Dada Hatinya
Carane Kudu Ditambahi Gulo
GULO (Gulangane Roso)/ Mengelola Perasaan Baik
Sing Asale Soko TEBU
TEBU (Anteb Ning Kalbu)/ Mantab Hatinya
Banjur Diwadahi Cangkir
CANGKIR (Nyancangne PiKIR). Menguatkan Pikiran
Trus Di Siram Wedang
WEDANG (Wejangan Sing Marahi Padang) / Nasehat Yg Menentramkan Hati
Ojo lali di Udeg
UDHEG (Usahane Ojo Nganti Mandeg )/Usaha Jangan Sampai Berhenti
Anggone Ngudheg Nganggo Sendok
SENDOK” (Sendhekno Marang Sing Nduwe Kautaman)/ Pasrahkan Pada Yang Maha Kuasa
Dienteni Ben Rodo Adem
ADEM (Ati digowo Lerem ) / Hati Jadi Tenang
Bar Kui Diombe Seruput
SERUPUT (Sedoyo Rubedo Bakal Luput) / Semua Godaan akan Terhindar
Meniko Falsafahipun KOPI
Ayo ngopiii….
Sugeng siang lan sugeng makaryo Sedulur Kabeh, Mughi ing Dinten Niki Tansah, Pinaringan Sehat Soho Berkahing Gusti Allah. Amiiin..SUGENG TANGGAP WARSO 1 SURO, KANG RUMONGSO WONG JOWO OJO ILANG JAWANE, TETEPA NJUNJUNG DHUWUR ADILUHUNGE TANAH JAWI (Zabidi)

Jadi yang Pertama Berkomentar

Tinggalkan Balasan